Fiscale aangiften

Fiscale aangiften

Ondernemingen moeten verschillende soorten fiscale aangiften doen. De belangrijkste hiervan zijn de aangifte omzetbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Professioneel fiscaal advies is hierbij belangrijk om de
belastingdruk te minimaliseren.

Inkomstenbelasting – vennootschapsbelasting
Een eenmanszaak of vennootschap onder firma is verplicht een aangifte Inkomstenbelasting te doen, terwijl een B.V. een aangifte vennootschapsbelasting zal indienen. Beide belastingsoorten kennen weer verschillende ondernemersfaciliteiten en aftrekmogelijkheden.

Uiteraard zorgt ons kantoor voor een invulling van de fiscale aangiften, waarbij u optimaal gebruik maakt van de fiscale faciliteiten. Ook signaleren wij belastingbesparingsmogelijkheden. Ons kantoor zet zich er voor in om voor u een maximaal belastingvoordeel te behalen. Uw fiscale aangiften dienen wij in via onze accountants- en belastingsoftware, waarmee wij efficiënt kunnen communiceren met de Belastingdienst.

Omzetbelasting
Mede afhankelijk van de grootte van de onderneming kan dit per maand, kwartaal of jaar. Een correcte administratie is hier uiteraard van groot belang. Indien er ook transacties plaatsvinden met andere EU-landen, dient er meestal ook een Opgave Intracommunautaire diensten gedaan te worden.

Loonbelasting – salarisadministratie
Indien uw onderneming personeel in dienst heeft of indien u als directeur van uw B.V. zelf in dienst bent, dient er een salarisadministratie bijgehouden te worden. Dit is direct van belang voor de maandelijkse aangiften en afdrachten van loonbelasting en sociale lasten.

Behalve de aangifte richting Belastingdienst, zorgen wij tevens voor een overzichtelijke salarisspecificatie voor iedere werknemer. Tevens werken wij samen met een gespecialiseerd kantoor, waar u voor personeelsadviezen terecht kan.